Bewust

Bewustwording en kennis vinden wij van groot belang tijdens een verantwoord uitje en activiteit. Want waarom is verantwoord nou zo belangrijk, juist op een eiland als Schiermonnikoog? Gaat de natuur gewoon haar eigen gang of wordt er elke dag hard aan gewerkt? Wat wordt er zoal gedaan en waarom worden er bijvoorbeeld jonge berken uit de grond gehaald? Of verstuivingen gemaakt in de duinen?

Daarom zal er een medewerker van natuurmonumenten aanwezig zijn op jullie dag. Er wordt uitleg gegeven over de nut en noodzaak over het werk wat er verricht wordt.

Een leuk dagje uit, actief aan de slag en ondertussen kennis op doen van het gebied en meewerken aan de prachtige natuur van Schiermonnikoog

“Alleen de Voetsporen laten we achter!”

Ook doet afval een hoop met de natuur. Een onderwerp dat steeds meer onder de aandacht komt, bijvoorbeeld de plastic soep of veel dichterbij, de containerramp, waarbij vele spullen en microplastics aanspoelden. Wij geloven in de toekomst van Zero Waste en trekken dit toekomstbeeld naar het nu in uw uitje! Tijdens uw verantwoord uitje, zal alles gericht zijn op geen afval achter laten.